Slovensko državno planinsko orientacijsko tekmovanje

Objavljeno: 23.05.2010 ob 21:31


RADGONSKI PLANINCI DRŽAVNI PRVAKI

V organizaciji Pokrajinskega odbora za orientacijo Koroška in pod okriljem koroških planinskih društev ter Mladinske komisije pri Planinski zvezi Slovenije je 22. in 23. 5. 2010 na širšem območju Raven na Koroškem potekalo Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje. Na državno tekmovanje se je prijavilo 75 ekip.

Tekmovanja se je udeležilo tudi Planinsko društvo Gornja Radgona. V kategoriji A tekmujejo učenci od 4. do 6. razreda. Ekipa v sestavi: Gregor Bračko, Žiga Holc, Matic Markovič, Janez Mlinarič in Žan Vrbnjak je osvojila naslov državnih prvakov. V kategoriji C tekmujejo srednješolci in študentje. Ekipa v sestavi Rok Horvat, Matjaž Jakopič in Matevž Zih se je uvrstila na 3. mesto. V odprti kategoriji G pa sta tekmovali dve ekipi. Ekipa mentorjev v sestavi: Rado Marhold, Anita in Tonček Mlinarič ter Marcel Kovačič je osvojila 2. mesto. Za ekipo učencev, ki je pristala na 14. mestu, pa so tekmovali: Denis Fras, Luka Hamler in Jure Vreča.

Tekmovalci so dokazali, da so odlični poznavalci osnov gibanja s karto in osnovne uporabe kompasa. Izkazali pa so se še na teoretičnem področju, kjer je bilo potrebni izkazati znanja s področja Planinske šole. Na progi so reševali še praktične naloge iz poznavanja narave, prve pomoči, orientacije in izdelovanja vozlov.

Državni prvaki skupaj s predsednikom PZS


Komentarji