Nočni Eksponent 2012

Objavljeno: 12.03.2012 ob 21:44

V soboto, 10. marca 2012, je v Gornji Radgoni z okolico potekalo nočno orientacijsko tekmovanje v organizaciji Planinskega društva Gornja Radgona in Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije. Tekmovanje je bilo izvedeno v sklopu projekta Eksponent, namen katerega je popularizacija planinskih orientacijskih tekmovanj, druženje in dodaten trening za tiste, ki tekmujejo v področnih orientacijskih ligah.

Skupno se je tekmovanja udeležilo 37 tekmovalcev iz 10 planinskih društev. Tekmovalci so prihajali iz naslednjih društev: Domžale, Poljčane, Žalec, Zabukovica, Slivnica pri Celju, Velenje, Šoštanj, Postojna, Ruše in Gornja Radgona.

Štirinajst ekip je imelo na izbiro dve kategoriji, ki sta se razlikovali glede dolžine proge. Tri ekipe, ki so tekmovale na krajši progi, so  morale najti 8 kontrolnih točk, ki so bile razporejene na razdalji okrog 11 kilometrov. Ostale ekipe pa so se pomerile na progi, dolgi okrog 16 kilometrov, poiskati pa so morali 11 kontrolnih točk, nekaj od teh tudi v avstrijskem Bad Radkersburgu.

Zmaga v krajši kategoriji je romala v Ruše, drugo mesto so dosegli tekmovalci iz Domžal, tretji pa so bili domačini. V daljši kategoriji so si v močni konkurenci vsa prva tri mesta priborili Domžalčani, ekipi PD Gornja Radgona pa sta se uvrstili na 4. in 8. mesto.

Rezultati 2012

 

En komentar to “Nočni Eksponent 2012”

  1. Kako so se orientirali Glumci in kje so izgubljali dragocene (3 do 2. mesta!) minute: http://www.sports-tracker.com/#/workout/betek/8d00v8lp7rtjfaib

Komentarji