Dan slovenskih planinskih doživetij 2014

Objavljeno: 01.06.2014 ob 18:45

V soboto, 14. junija 2014, je bila Bohinjska Bistrica z okolico prizorišče številnih planinskih doživetij in pravega planinskega praznika. Na Dnevu slovenskih planincev oz. Dnevu slovenskih planinskih doživetij se je ob praznovanju 120-letnice Orožnove koče (prve koče Slovenskega planinskega društva) v Bohinju pod vršaci zbralo okoli 1500 planincev vseh starosti in območij Slovenije, ki se niso ustrašili deževne vremenske napovedi in so bili zato nagrajeni s prelepim dnevom. Ob tem smo odprli tudi poletno planinsko sezono, saj planinske koče v tem času odpirajo svoja vrata.     Objavila: Zdenka Mihelič

POVEZAVA DO FOTOGALERIJE
(Foto Andrej Rožič, Stanko Ivančič in Zdenka Mihelič)

Planinsko društvo Gornja Radgona organizira ob Dnevu slovenskih planincev 2014  in ob 120-letnici prve planinske koče Slovenskega planinskega društva planinski izlet v Bohinjsko Bistrico.

Izlet bo v soboto, 14. 6. 2014.

Pestro dogajanje v Bohinjski Bistrici  bo zapolnjeno z najrazličnejšimi aktivnostmi, ki so primerne  za vse starosti. Aktivnosti se bodo odvijale na več prireditvenih prostori. Udeležbo na njih si izberete po svojih željah. Ob 14.30 bo pred dvorano v Bohinjski Bistrici slavnostna prireditev in sprevod praproščakov.

PZS-Dan_SLO_planincev2014-zlozenka 

Odhod bo z avtobusne postaje Gornja Radgona ob 6. uri.

Oprema: Za pohod so potrebni planinski čevlji in ostala pohodniška oprema. Na prireditvenem prostoru je poskrbljeno za prehrano in pijačo ter zabavo z živo glasbo.

Povratek v Gornjo Radgono bo v večernih urah.
Stroški: 20 € (za prevoz, organizacijo in vodenje).

Prijave  zbira Elica Koroševič, tel. 041 843 203.  Prijave zbiramo do 10. 6. 2014, oziroma do napolnitve avtobusa.

Opomba:  Vsi pohodniki morajo imeti poravnano članarino PZS 2013. V primeru slabega vremena se izlet odpove.

Komentarji