Obisk čokoladnice Zotter in potep v okolici Riegersburga

Objavljeno: 04.03.2015 ob 21:57

Sobota, 21. marec 2015      V mesecu marcu, ko se konča zimski počitek, se bomo odpravili po planinsko “železno rezervo” v čokoladnico Zotter. Sprehodili se bomo po tovarni in si ogledali postopek pridelave čokolade – od kakavovega zrna do pravih čokoladnih presenečenj v mamljivih okusih in različnih oblikah. Razvajali se boste lahko s številnimi okusi čokolade.

IMG_1024.1Ko si bomo nabrali dovolj energije, se bomo podali na planinski potep po zanimivi lokalni poti okrog gradu. Grad stoji na pečini, ki se vzdiguje nad vasico Riegersburg. Zagotovo se boste čudili geografski posebnosti, ki so jo ustvarili tukajšnji, nekoč delujoči, vulkani. Mogoče pa bo ravno kdo izmed otrok našel vulkanske kamnine.

Tu živeče prebivalstvo bi lahko bilo vzor marsikateremu turističnemu delavcu, saj so znali z medsebojnim povezovanjem, dobrimi idejami in z zvestobo preteklosti ustvariti pravo turistično uspešnico. Spoznavali bomo njihove lokalne zanimivosti na poti in se na koncu pohoda povzpeli do gradu.

KDO:  odrasli, otroci in družine
ODHOD:  AP Gornja Radona ob 7.15
PREVOZ: mali avtobus (število mest je omejeno)
ZAHTEVNOST:  lahka označena pot

OPREMA:  pohodniška, planinski čevlji
STROŠKI: vstopnina za čokoladnico in grajski hrib: otroci 12 eur, odrasli 17 eur
Stroške prevoza bo krilo planinsko društvo.

PRIJAVE: do 17. marca na tel. 051 266 077

OPOMBA: Vsi udeleženci morajo imeti urejeno članarino PZS 2015. S seboj je potrebno vzeti tudi veljavni osebni dokument. V primeru slabega vremena se pohod odpove oziroma se spremeni potek izleta.

Komentarji