Planinski tabor Podpeca 2018 – novice

Objavljeno: 29.07.2018 ob 16:33

4. 8. 2018

Po jutranjem vstajanju smo se odpravili na zajtrk. Zatem smo pričeli s pospravljanjem šotorov, prejeli smo tudi majice planinskega tabora v Podpeci, sledilo je skupinsko fotografiranje in sladoled.

Počakali smo na novo izmeno mladih planincev iz PD Boč Kostrivnica in PD Sloga Rogatec, nato pa se z avtobusom odpravili proti domu.

3. 8. 2018

Po jutranji budnici s harmoniko smo se odpravili na jutranjo telovadbo. Sladki zajtrk (kruh, čokoladni namaz ali marmelada, čaj ali bela kava) nas je okrepčal za tokratni izziv – plezanje na naravnem plezališču – Burjakove peči. S pomočjo gorskega reševalca iz Slovenj Gradca in naših vodnikov je plezanje potekalo po manjših skupinah, ostali pa so med tem imeli različne delavnice – ustvarjanje iz papirja, volne, gline, risanje mentorjev na »slepo«.

Po kosilu (mesni polpet, krompirjeva solata, štručka, sadna kupa) smo pričeli s pripravo potovalk, popoldan smo si popestrili še z družabnimi in športnimi igrami. Nato pa je sledilo presenečenje dneva – torta ob 45. planinskem taboru. Ob rojstnem dnevu Nala, Gašperja in Štefana smo ob torti spomin posvetili tudi nedavno preminulem Brunu Vajzmanu, soorganizatorju prenekaterega planinskega tabora in nekdanjemu predsedniku PD Gornja Radgona.

Sledilo je večerno umivanje, postanek ob tabornem ognju in priprava na spanje.

2. 8. 2018

Prebudili smo se v jasno jutro, le luže pred šotori so nas spomnile na nočno deževje. Po jutranji telovadbi in zajtrku (čaj ali jogurt, makova štručka) smo se pripravili na pohod –  mlajši na Rišperk, spretnejši planinci pa so se ponovno povzpeli do votline kralja Matjaža in Doma na Peci. Popoldanske nevihte so nas pregnale v taborno zavetje. Po slastnem kosilu (zelenjavna juha, polpeti, kuhan krompir in zelenjavni omaki) so sledile družabne igre, izpolnjevanje planinskih dnevnikov, ustvarjanje za planinski bilten.  Po večerji (hrenovke, kruh) je sledil družabni večer, nato umivanje, obvezna pravljica za lahko noč pa nas je pospremila v lahkotno spanje.

1.8.2018

Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se odpravili na sosednjo domačijo na jahanje konj. Kmalu zatem nas je obiskal lovec, ki nam je pripravil zanimivo predavanje. Po malici smo si nadvse vroč dan popestrili z vodnimi štafetnimi igrami. Sledilo je okusno kosilo (zelenjavna juha, dunajski zrezek, kuskus in sladoled), ki nas je pošteno podkrepilo in opogumilo za odhod do Perkmandeljčeve votline. Pekmandeljc je nadvse zanimivi rudarski škrat, ki nam je zaupal številne skrivnosti skrite v globinah pod Peco (zakladi, kralj Matjaž in še kaj). Po prihodu v tabor je sledila večerja (ocvrte miške), priprava tabornega ognja in peka koruze na odprtem ognju. Še večerno umivanje, pravljica in skok v spalne vreče. Le nekateri so ponoči občutili, da nas je obiskala nevihta, ki nas je do jutra že zapustila.

 31. 7. 2018

Privoščili smo si daljši spanec. Odpeljali smo se v Mežico in si ogledali rudnik. Spoznali smo trdo delo rudarjev nekoč, si ogledali minerale in se vrnili na taborni prostor. Izpolnjevali smo dnevnik Mladega planinca, napisali razglednice in uživali v raznih športnih igrah. Izdelovali smo kipe iz das mase ter si pripravili les za taborni ogenj. Nekateri smo obiskali kino pod zvezdami.

30. 7. 2018

Danes smo vstali zelo zgodaj in se po jutranji telovadbi razdelili v dve skupini. Trije vodniki in pomočnik vodnika sta varno popeljala enajst mladih planincev po zavarovani, zelo zahtevni poti na vrh Pece. Ostali smo odšli le do doma na Peci. V votlini smo si ogledali kralja Matjaža in “občudovali” njegovo dolgo brado. Z velikim zadovoljstvom smo se vrnili v tabor in si drug drugemu čestitali za dosežen vzpon. Nasmejali  smo se dogodku, ko so se mlajši planinci skrili vodnici. Bila je zelo v skrbeh, saj se je bala, da so mladi planinci odšli v napačno smer. Zvečer smo si ogledali predstavitev skupin in se nasmejali izvajalcem modne revije. Ob tabornem ognju smo peli in po prebrani pravljici zaspali.

29. 7. 2018

Vstali smo že ob 6.30. Po jutranji telovadbi in obilnem zajtrku smo se odpravili na planinski pohod. Povzpeli smo se kar na dva vrhova. Na Pikov in Veliki vrh. Na koči na Pikovem smo imeli  malico. Sledil je sestop v dolino in nedeljsko kosilo. V popoldanskih delavnicah smo “vozlali” planinske vozle in se pripravljali na jutrišnji podvig. Po večerji bo tudi taborni ogenj.

28. 7. 2018

Pripeljali smo se na taborni prostor pod objem Pece. Pozdravili smo Perkmandeljca in mlade planince PD Celje, ki so taborili teden pred nami. Po okusnem kosilu smo si uredili spalne prostore pod platneno streho ter se odpravili na krajši sprehod po okolici Podpece.

Vsaka skupina si je izbrala ime in narisala svoj znak. Začeli smo se pripravljati na modno revijo. Večer smo zaključili ob tabornem ognju. 
 
 

Komentarji