Trstenjakovi večeri 2019

Objavljeno: 03.01.2019 ob 09:41

V petek, 11. 1. 2019, vas vabimo na predavanje in pogovor z dr. Jurijem Gorjancem. Predavanje bo ob 19. uri v Trstenjakovem domu in spada med dogodke v letošnjih Trstenjakovih dnevih, ki jih že vrsto let organizira Župnija Gornja Radgona.
Naš gost bo priznani gorski reševalec, zdravnik in kirurg, ki sedaj svoje delo opravljana na avstrijskem Koroškem. Je del helikopterske reševalne ekipe, ki poleti dežura na letališču Jožeta Pučnika na Brniku in rešuje ljudi, ki se ponesrečijo v gorah.

V enem od svojih pogovorov je dejal: “Zame je hribolazenje ob vsakodnevni službi odklop in oddih, ker ljudje potrebujemo stik z naravo, saj ta človeku daje odgovor na to, da nismo tu samo za to, da delamo, ampak izviramo iz nekih čisto prvinskih potreb. Iz narave se vedno vrnem drugačen, kot bi na vrhu lahko nekaj pustil, kar me teži in nazaj prinesel nekaj, kar gotovo ni od mene, tako da to deluje. Sploh če je človek malo bolj molitveno naravnan. Za to sem iskreno hvaležen in to je tisto, kar lahko potem prinašam drugim.”

Vljudno vabljeni!

Komentarji