Tabor 2012

Sobota, 14. 7. 2012

Nedelja, 15. 7. 2012

Zaradi dežja smo ostali v taboru. Razdelili smo se v štiri skupine in poslušali predavanja iz planinske šole. Predavanja so bila o prvi pomoči, vozlih, nevarnosti v gorah in priprave na turo ter o Gorski reševalni zvezi Slovenije. Po predavanjih smo prosti čas preživeli v šotorih, kjer smo se igrali razne družabne igre, zvečer pa je vsaka skupina narisala svojega mentorja z zaprtimi očmi. Po ne preveč napornem dnevu smo prebrali pravljico in se odpravili spat.

Ponedeljek, 16. 7. 2012

Zbudile so nas dežne kapljice, ki so nežno trkale na šotorsko platno. Po zajtrku smo se zbrali v jedilnici, kjer smo pripravili planinski kviz,  s katerim smo preverili znanje iz planinske šole. Po kosilu smo se razdelili v skupine in se odpravili na kratek pohod. Mlajša skupina se je odpravila na Golbovec, starejši pa na Bukovec. Kratkočasili smo se z nabiranjem materine dušice in opazovanjem gorske narave. Malicali smo na travniku in se vrnili v taborni prostor. Večer smo si popestrili s tabornim ognjem in po pravljici utrujeni zaspali.

Torek, 17. 7. 2012

V torek smo se vsi skupaj odpravili do Repovega slapa. Tam smo si v majhnih skupinicah ogledali slap. Igrali smo se v potoku, se sladkali z lizikami in se po lepo preživetem dopoldnevu odpravili nazaj v taborni prostor, kjer nas je pričakalo kosilo. Po kosilu so si največji pripravili nahrbtnike in se odpravili na dvodnevno turo. Šli so do Korošice in tam prespali. Tisti, ki so ostali v taboru pa so se zabavali ob štafetnih igrah in urejali dnevnike. Proti večeru so nas obiskali gorski reševalci iz Kamnika in nam na kratko predstavili, kaj oni sploh počnejo. Na naše presenečenje je za konec na sosednjem travniku pristal helikopter z reševalci.

Sreda, 18. 7. 2012

Tudi v sredo smo se razdelili v skupine. Najmlajši so se sprehodili do Sedmerih studencev, ostali pa so se odpravili do Korošice, kjer so se srečali z najstarejšimi, ki so osvojili vrh Ojstrice. Tam so v skupinah hodili plezat na bližnje plezališče. Po dopoldanskih aktivnostih in kosilu smo se vsi skupaj osvežili v potoku zraven tabora. Med tem, ko smo se mi zabavali, pa so se kuharice trudile z našo večerjo. Spekle so kar 170 palačink! Zvečer smo spet zakurili ogenj, zapeli par pesmi, prebrali pravljico in utrujeni zaspali.

Četrtek, 19. 7. 2012

Po obilnem zajtrku smo se vsi skupaj odpravili na Veliko planino. Sprehajali smo se med kravami, ki so se pasle, pastirskimi hišicami in niti veter nam ni mogel odpihniti dobre volje. Otroci so občudovali pokrajino in sanjarili, kako bi bilo, če bi oni živeli v takih hišah in pasli krave. V koči smo pomalicali in se počasi odpravili nazaj. Spet smo se osvežili v potoku, pojedli kosilo, uredili dnevnike, se igrali družabne igre, nogomet in odbojko. Zvečer smo si spet popestrili z ognjem in po pravljici popadali v spalne vreče.

Petek, 20. 7. 2012

Tudi v petek smo se na pohod odpravili v skupinah. Starejši so se odpravili na Veliki rogatec, mlajši pa na sosednji vrh, Lepenatko. Hodili smo po lepih gozdnih poteh in počivali na širnih travnikih. Na vrhu smo občudovali razgled ter pozdravljali naše prijatelje na sosednjem vrhu. Mlajša skupina je na travniku odkrila sledove divjih svinj. Po turi smo se okopali ter uredili dnevnike. Po nepozabni piknik-večerji in po praznovanju rojstnega dneva s torto smo se zbrali ob tabornem ognju, zapeli vse pesmi, ki smo si jih izmislili skozi teden, ter opravili pravi planinski krst. Krstili smo vse planince, ki so letos bili prvič na taboru in seveda nove mentorje. Ker krst ni bil prehud smo se zabavali še dolgo v noč.

 

 

 

 

 

 

20.7.2012

 

18.7.2012

 

17.7.2012

Plan za danes:
– pred kosilom pohod do Repovega slapa
– po kosilu
– mlajši – družabne igre
– starejši – odhod proti Korošici, kjer bodo prespali in se v sredo odpravili proti Ojstrici
– zvečer nas bodo obiskali gorski reševalci

16.7.2012

15.7.2012

Preživeli nevihtno noč. Poglobiti je bilo potrebno nekaj odtočnih jarkov. Kljub temu vsi uživajo.

14.7.2012

———————–
Mladi planinci so opravili prvo turo, na kateri so spoznali bližnjo okolico tabora.
———————–
Otroci so srečno prispeli v tabor, kjer so jih pričakali mladi planinci PD Slivnica pri Celju. Predaji tabora je sledila namestitev v šotore.
———————–
Če tehnika ne bo zatajila boste lahko tukaj in na naši Facebook strani spremljali novice iz taborjenja.