Memorialni pohod Marije Vild

Objavljeno: 07.03.2019 ob 17:12

Planinsko društvo Matica Murska Sobota nas vabi v soboto, 16. 3. 2019, na pohod v spomin na Marijo Vild.
Opis pohoda:
Pohod bomo pričeli pri Bukovniškem jezeru, ki je obdano z gozdovi. V bližini jezera v gozdu stoji kapela sv. Vida. Na tem mestu že stoletja stoji cerkev, saj so ljudje že nekdaj verjeli, da ima voda iz izvira sv. Vida zdravilno moč za oči. V zadnjih letih pa so v okolici kapele sv. Vida odkrili večje območje blagodejnega zemeljskega sevanja različnih moči in barv, ki močno krepijo in sproščajo organizem.


Od kapelice se bomo vzpeli do strehovskih goric, kjer je še nekaj lesenih in s slamo kritih kleti. Od tu je tudi lep razgled po ravenskem delu Prekmurja. Pot bo potekala naprej po filovskih goricah do Bogojine,
kjer bo krajši postanek. V Bogojini stoji znamenita Plečnikova cerkev z okroglim zvonikom. Pot bomo nadaljevali naprej skozi gozd v Vučjo Gomilo, čez Suhi vrh do Moravskih Toplic, kjer je zaključek poti.

Pohod poteka po delu Pomurske planinske poti (žigi: Bukovniško jezero, Bogojina, Moravske toplice).

Pohod se prične ob 8.30 in traja 5 – 6 ur.
Odhod iz Gornje Radgone bo ob 7. uri.
Prevoz: avtobus (če bo dovolj prijav).
Stroški: za prevoz 10 eur/ 5 eur otroci.
Oprema: pohodniška, pohodne palice, hrana iz nahrbtnika.

Prijave zbiramo do srede, 13. 3. 2019, na tel. 051 266 077.

Pohod vodi Anita Mlinarič.

Vsi pohodniki, ki se udeležujejo pohodov PD Gornja Radgona morajo imeti poravnano članarino PZS 2019. Članarina se lahko uredi vsak četrtek med 17. in 19. uro v prostorih društva na Maistrovem trgu 2.

 

Komentarji