35. planinski tabor

Objavljeno: 09.08.2010 ob 18:41

Nad  majhno vasico v osrčju Krnskega pogorja nad Drežniškimi Ravnami je od 31. 7. do 7. 8. 2010 potekal jubilejni 35. planinski tabor v organizaciji Planinskega društva Gornja Radgona.

Tabora se je udeležilo 41 otrok. Teden dni so pod budnim dvajset članskim vodstvom preživeli prijetne trenutke pod platneno streho pod vznožjem Krasjega vrha. Kratkohlačniki so prstni sprehod po zemljevidu zamenjali s potepanjem in raziskovanjem njim neznane dežele. Posamezni vrhovi, poti, slapovi, reke, zgodovinski dogodki… so dobivali realno podobo v njihovih očeh. Taborniški dnevi so otrokom ponujali vedno nekaj zanimivega: zajtrk pod platneno streho, skoraj vsakodnevno gretje podplatov, malico na razgreti skali z lepim razgledom od Triglava pa vse tja do morja, počitek ob šopku planik, čašo sveže gorske vode, igro in pogovor s prijateljem ob tabornem ognju, poučno srečanje z gorskim reševalcem in turističnim vodičem, ki je s pohodom skozi strelske jarke obudil sledove prve svetovne vojne… Prav gotovo so otroci še kaj povedali svojim staršem. Tudi nam, ki smo skrbeli za njih, so sporočali, da je prav, da se čim več otrok poda v gorski svet. Z vsakim dnem nam v ospredje naših misli prihaja dejstvo, da je nujno, da otrokom prisvajamo hojo kot osnovno gibanje. Če pa še to popestrimo s spoznavanjem naše domovine in s spoznavanjem življenja tamkaj živečih ljudi, pa je koristno združeno s prijetnim.

In kaj naj še povem ob zaključku 35. planinskega tabora? Le to, da so si mnogi vodniki, mentorji planinskih skupin, mladinski voditelji in vsi tisti, ki so skrbeli za prehrano in zdravstveno nego zaslužili še premalokrat izrečeno misel hvala za vse dobro. Hvala tudi Savinjskemu Meddruštvenemu odboru PZS, da lahko z njimi sodelujemo. Zahvalo izrekam tudi vsem donatorjem, ki so do sedaj pomagali planinskemu društvu, da je le to lahko izvedlo petintrideset planinskih taborov.

Tonček Mlinarič

Fotoutrinki s 35. planinskega tabora.

Komentarji