Vabilo na pohod, Rotgüldensee in Silbereck (2804 m)

Objavljeno: 18.08.2010 ob 21:34
SPREMENJENA  LOKACIJA IZLETA ZARADI NEUGODNIH
VREMENSKIH RAZMER

Rotgüldensee - spodnje

Planinsko društvo Gornja Radgona organizira , 4. 9. in 5. 9. 2010, planinski izlet v osrčje nacionalnega parka Visoke Ture. V osnovnem območju parka je narava povsem nedotaknjena, na zunanjem območju pa prevladuje harmonično sožitje trajnostnega obdelovanja številnih planin in naravnega prostora. Ta edinstveni svet nudi številne pohodniške poti. Po nekaterih se bomo potepali tudi mi.

Program

V soboto, 4. 9. 2010, se bomo ob 4.00 odpeljali z avtobusom z avtobusne postaje v Gornji Radgoni proti Avstriji. Peljali se bomo mimo Celovca in Vrbskega jezera. Pred Beljakom bomo zavili proti Spittalu. Nadaljevali bomo mimo Osojskega in Miljskega jezera. Pred Spitallom bomo zavili na avtocesto proti Salzburgu in se peljali skozi predor Katschberg. Čez nekaj časa bomo zavili z avtoceste in se pripeljali v majhno vasico Muhr. Avtobus bomo pustili pri Arsenhütte. Po dobri uri pešačenja bomo prispeli do Rotgüldensee-Hütte. Tu bomo tudi prespali. Po počitku se bomo odpravili do zgornjega jezera Rotgüldensee (1996 m). Hodili bomo približno tri ure.

V nedeljo, 5. 9. 2010, se bomo po želji pohodnikov razdelili v dve skupini. Prva skupina se bo povzpela na Silbereck (2804 m), skupaj okrog pet ura hoda. Pot ni tehnično zahtevna.

Druga skupina se bo odpravila na sprehod okrog spodnjega jezera. Popoldne se bosta obe skupini vrnili k izhodiščni točki Arsenhütte. Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Cena izleta je 45 €, za osnovnošolce v spremstvu staršev, srednješolce in študente je 30 €. V ceni so zajeti stroški prevoza, nočitve in vodenja. Vsak udeleženec mora imeti osebni dokument in poravnano planinsko članarino za leto 2010.

Oprema: planinski čevlji, topla oblačila, zaščitna oblačila v primeru »slabšega« vremena.

 

 

Prijave z vplačili sprejemamo v pisarni PD Gornja Radgona vsak četrtek, od 17. do 19. ure,
do 1. septembra 2010, oziroma do napolnitve avtobusa.

 

Informacije na tel. štev. 041 843 203 (Elica Koroševič) in 041 340 516 (Tonček Mlinarič).

Vabi Planinsko društvo Gornja Radgona.

Komentarji