Planinsko orientacijsko tekmovanje Lastomerci 2014

Objavljeno: 21.03.2014 ob 10:53

PD Gornja Radgona organizira v soboto, 29. marca 2014, področno orientacijsko tekmovanje v planinski orientaciji za MDO Podravje in MDO Pomurje, ki bo na območju občine Gornja Radgona.

Zbor vseh ekip je ob 8. 45 uri pri izletniško turistični kmetiji Roškar v Lastomercih. Do tja lahko pridete z osebnimi avtomobili ali z lastnim avtobusnim prevozom. Lokacijo si lahko pogledate na spletni strani http://turisticna-kmetija.si.

Tekmovanje je organizirano za vse starostne kategorije po Pravilniku za planinska orientacijska tekmovanja, ekipa šteje 3-5 članov, število ekip v posamezni kategoriji ni omejeno.

Kategorije:

  • A – učenci do vključno 6. razreda osnovne šole
  • B – učenci od 7. do vključno 9. razreda osnovne šole
  • C – srednješolci (od 1. letnika srednje šole do vključno 18. leta)
  • Č – mladina (od 19. leta do vključno 26. leta)
  • D – člani (nad 27 let)
  • E – starejši (člani nad 40 let)
  • F – družine (najmanj eden od staršev in otroci do vključno zadnjega razreda osnovne šole)

Ekipe morajo biti primerno opremljene za gibanje po brezpotju, s seboj morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2014, zdravstveno kartico, pisalo ter kompas.

Kategorije C, Č in D bodo imele tudi naloge iz vrisovanja točk, zato potrebujejo še svinčnik, šestilo, trikotnik, kotomer ter kalkulator.

Za vse kategorije bomo pripravili naloge iz planinske šole in teoretična vprašanja ter praktične naloge iz orientacije, prve pomoči ter vozlov.

Tekmovalo se bo na barvni fotokopiji topografske karte (DTK 25) v merilu 1:25 000.

Prijave po kategorijah pošljite najkasneje do srede, 26. 3. 2014 na e-naslov:

toncek.mlinaric@siol.net

Tekmovanje bo potekalo v vsakem vremenu, začetek tekmovanja bo ob 9 uri, predvideni zaključek je ob 14. uri. Za prehrano bo preskrbljeno v prostorih izletniško turistične kmetije Roškar, vsak tekmovalec pa bo dobil tudi topel napitek.

Štartnina za eno ekipo je 13 EUR in jo plačate na transakcijski račun Planinskega društva Gornja Radgona po tekmovanju.Vsi udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost! Ekipe naj imajo, v primeru slabše vremenske napovedi, s seboj  primerno zaščito pred dežjem.

Informacije lahko dobite na tel. 051 266 077  (Tonček Mlinarič)

 

 

 

Komentarji