Martinov pohod

Objavljeno: 08.11.2014 ob 07:45

Martinov pohod, 10. 11. 2014

Sončni žarki so razpršili jutranje meglice po štajerskih goricah in privabili okrog sto pohodnikov iz bližnjih krajev severovzhodne Slovenije na Martinov pohod. Kmalu smo se podali na jesenski potep po goricah. Uživali smo v dobrotah pridnih rok članic Planinskega društva Gornja Radgona in Turistične kmetije Roškar. Na golažijadi, ki jo je pripravilo Turistično društvo Majolka so se nam pridružili pohodniki, ki so krenili na pohod iz Negove v organizaciji Turističnega društva Negova-Spodnji Ivanjci. Letošnji pohod je potekal po spremenjeni poti, ki pa nam je ponudila veliko lepega. Vsak je stkal nekaj lepih besed s svojim prijateljem, znancem. Z očmi je povezal v šopek  jesenske barve goric in pred domačim pragom, upajmo, da zadovoljen stresel nekaj blata, ki ga je nabral na pohodu. Pa nasvidenje naslednjič.

karta poti

Življenje med Radgonskimi goricami je prekrasno v vseh letnih časih. Sončni žarki, ki odganjajo jutranje meglice, nam pričarajo prelep pogled na naše griče – povsod same gorice, gorice…
Sedaj žarijo od škrlatnih barv in mirna spokojnost jih objema. Le kdo se ne bi sprehodil med vso to iskrivo lepoto naših goric?

IMG_1840.1

Planinsko društvo Gornja Radgona in Turistični društvi Majolka ter Negova-Spodnji Ivanjci vabijo vse ljubitelje pohodništva na pohod po Radgonskih goricah. Zbirališči pohodnikov bosta v Gornji Radgoni na Trgu svobode (za kinodvorano) in v Negovi pri gradu. Začetek pohoda je ob 9. uri.

Na poti bo poskrbljeno za planinsko malico, v Orehovcih se bomo ustavili na prireditvi TD Majolka, kjer bo potekalo tekmovanje v kuhanju golaža.

 

Dolžina pohoda: približno 15 km.
Pohod traja predvidoma do 15. ure.
Oprema: pohodniška.
Prispevek za odrasle: 4 eur.

Smer pohoda iz Gornje Radgone: Črešnjevci-Zbigovci-Orehovski Vrh-Orehovci-Mele-Gornja Radgona.

Informacije in prijave:

PD Gornja Radgona: Tonček Mlinarič, tel. 051 266 077.

plakat 2014

Komentarji