Planinski tabor na Lokvah

Objavljeno: 17.05.2015 ob 15:02

PLAKAT LOKVE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokve v Trnovskem gozdu od 1. 8. do 8. 8. 2015

Taborjenje je idealna priložnost za spoznavanje drugačnega, družabnega in zdravega življenja v naravi. Tabor, ki ga pripravljamo letos, bo v kraju Lokve v Trnovskem gozdu.  Kot že nekaj let, tudi letos organiziramo tabor skupaj s planinskimi društvi iz Savinjskega meddruštvenega odbora. Otroci bodo bivali v šotorih. V taboru bo tudi vsa potrebna infrastruktura po zahtevah sanitarno higienskih predpisov (kuhinja, kemični WC, prhe). Za otroke  bodo skrbeli  vodniki, mentorji planinskih skupin, mladinski voditelji, vzgojitelji, tehnično in medicinsko osebje. V planinskem društvu si bomo prizadevali, da bo vaš otrok odšel s  taborjenja zadovoljen in obogaten z novimi znanji in koristnimi izkušnjami.

Naselje Lokve ležijo v z gozdom obdani dolini 965 metrov nad morjem na severozahodnem delu Trnovske planote. Kraj je le 20 km oddaljen od Nove Gorice. Lokve z okolico ležijo na kraškem svetu, zato tu ni izvirov in tekočih voda, kljub večji količini padavin.  Na tej planoti so številne kolesarske in peš poti.  Planinske steze vabijo na bližnja vrhova Mali golak in Čaven. Planinci željnih težjih vzponov pa se lahko podajo na Poldanovec, Mrzovec, Vodice. V gozdnem  rezervatu Paradana je znana Velika ledena jama, iz katere so včasih pridobivali led.

Strošek tabora je 110 €, za drugega otroka 90 € in vključuje avtobusni prevoz iz Gornje Radgone do Lokev in nazaj, lokalne prevoze na taboru, prehrano, majico, dodatno zavarovanje in vse ostale organizacijske stroške. Prvi obrok, 40 € (za vsakega otroka) plačate ob prijavi (lahko tudi na TRR), preostali znesek pa se poravna najkasneje do 10. 7. 2015 izključno na transakcijski račun PD  SI56 0234 1001 8717 842.
V primeru odpovedi prvega obroka zaradi že začetih organizacijskih stroškov ne vračamo. Otroci morajo imeti poravnano letno članarino PZS za leto 2015 v enem od planinskih društev.
Na tabor vabimo predvsem otroke, ki želijo spoznavati in doživljati različna gorska doživetja. Vsem novim udeležencem priporočamo, da se pred taborom udeležijo planinskega pohoda v organizaciji našega društva.

Prijave za tabor sprejemamo do 15. junija 2015, oziroma do zapolnitve mest.

Informacije in prijave v pisarni Planinskega društva Gornja Radgona, Maistrov trg 2, Gornja Radgona,
vsak četrtek od 17. do 19. ure ali na telefon 051 266 077.

VABILO NA TABOR 2015

izpolnjevanje_UPN

Komentarji