Srečanje mladih planincev Pomurja

Objavljeno: 09.04.2019 ob 20:19

V soboto, 6. aprila 2019, smo se mladi planinci PD Gornja Radgona – učenci Osnovne šole Gornja Radgona in Osnovne šole Sveta Ana pod vodstvom vodnika Denisa Frasa in mentorice Metke Perdan iz OŠ Sveta Ana podali na pohod od Bogojine do Bukovniškega jezera. Pohod je organiziralo PD Matica Murska Sobota v okviru tradicionalnega srečanja mladih planincev Pomurja. Srečanja se je udeležilo okrog 200 udeležencev. Zjutraj smo se podali na pot, ki nas je vodila od Bogojine skozi filovske in strehovske gorice do Bukovniškega jezera. Megleno jutro se je počasi prevešalo v jasno in kmalu celo sončno dopoldne, otroci so pa kakor vreme postali vedno bolj zadovoljni in nasmejani.

Ob Bukovniškem jezeru smo se ustavili ob cerkvici sv. Vida in ob Vidovem izviru, kjer so se otroci lahko okrepčali z zdravilno vodo. Ob jezeru je sledila še skupinska fotografija, nato pa nas je že čakala malica, s katero nas je pogostilo planinsko društvo PD Matica Murska Sobota.

Prav nobenega ni zmotila od dežja razmočena pot, prav nobenega ni zmotilo blato na čevljih, prav vsi smo se prijetno okrepčali, otroci pa so se poveselili na igralih, lovljenju in drugih igrah. Zadovoljni in prijetno utrujeni smo se okoli 13. ure odpravili na parkirišče ob Bukovniškem jezeru, kjer smo si odtisnili še žig v planinske dnevnike, nato pa se odpeljali proti domu.

Metka Perdan

Komentarji