Pohod na Vitranc in Ciprnik (1745 m)

Objavljeno: 02.06.2019 ob 12:00

V soboto, 3. 6. 2019, nam je vreme končno dopustilo, da smo lahko opravili ogledno turo. Glede na razmere na poti smo nekoliko spremenili razpis planinskega izleta.

Opis

V soboto, 15. 6. 2019, vas vabimo na planinski izlet. Odpravili se bomo na območje Triglavskega nacionalnega parka. Iz Kranjske gore se bomo preko strmih smučišč najprej povzpeli do Bedančevega doma pri zgornji Vitranški žičnici I. Po krajšem postanku bomo pot nadaljevali pod žičnico Vitranc II, ki je bila zgrajena 1958 leta, danes pa ne obratuje več. Mimo zgornje postaje Podkorenske sedežnice bomo po dobrih dveh urah hoje prispeli do Mojčinega doma na Vitrancu, ki se nahaja na 1555 m. Od tam se nam bodo ponujali najlepši pogledi na gornjesavsko dolino, na Karavanke, Visoke Ture, Ziljske Alpe in Karnijske Alpe. Po postanku bomo pot nadaljevali na vrh Vitranca 1631 m. Do vrha Ciprnika bomo potrebovali še dobro uro hoje. Zadnji del poti je najzahtevnejši in bolj strm.

Starši, ki se bodo pohoda udeležili prvič in otroci z manj izkušnjami se bodo podali v dolino pod Poncami do planiških skakalnic in nadaljevali s pohodom do koče v Tamarju. Če bo možno si bomo ogledali tudi izvir Nadiže in Zelence.

Odhod: avtobusna postaja Gornja Radgona, ob 5.00, Lenart ob 5.20.
Prevoz: avtobus.
Povratek: okrog 20. ure.
Zahtevnost (Cipernik): lahka označena pot, čas vzpona 3,5 ure, 937 m vzpona. Pot je precej strma in zahteva nekaj kondicijske pripravljenosti.
Zahtevnost (ostali): lahka označena pot, skupaj 3-4 ure hoje.
Oprema: zaščitna oblačila primerna vremenskim razmeram, pohodne palice, planinski čevlji (obvezno), hrana iz nahrbtnika (možno tudi v planinski koči).
Pohod vodijo: vodniki PD.
Stroški za prevoz: 20 € odrasli , 12 € otroci.

Informacije: Tonček Mlinarič, 051 266 077 (zvečer).

Prijavite se do petka, 7. 6. 2019, oziroma do napolnitve avtobusa. Otroci, ki obiskujejo osnovno šolo, se prijavijo pri mentoricah planinskega krožka.

Vabljeni!

Razpis tura na Ciprnik ŠOLA (2)

Nekaj fotografij z ogledne ture.

 

 

Komentarji