Svete Višarje – Kamniti lovec (2.071 m)

Objavljeno: 19.06.2019 ob 17:45

Planinsko društvo Gornja Radgona vabi v soboto, 6. 7. 2019, v italijanski del Julijskih Alp. Svete Višarje so romarski kraj Slovanov, Germanov in Romanov. Že v 16. stoletju so goro imenovali božja pot treh narodov, danes pa ji pravijo božja pot Evrope. Cerkev, ki je posvečena Višarski Kraljici je bila v letu 2000 prenovljena. Le nekaj let pozneje pa so na Svete Višarje postavili novo krožno kabinsko žičnico. V okolici Višarij je namreč veliko smučarskih prog, ki nudijo idilično smuko. Višarje niso le romarsko središče, saj razgled in gostinski lokali privabijo na vrh tudi številne turiste. Planinci pa za svoj cilj radi izberejo pol drugo uro oddaljen vrh Kamnitega lovca (2071m), ki nudi lep razgled na najvišje vrhove zahodnih Julijskih Alp (Hribi.net)

Pot na Kamniti lovec (Cima del Cacciatore) do vstopa v steno ni zahtevna. Zadnji del poti so nam pri vzponu po dveh grapah v pomoč jeklenice. Zaradi padajočega kamna je čelada nujna.
Manj izkušeni planinci lahko pohod zaključijo na melišču pod Beraškim križem, ali pa se samo sprehodijo po Svetih Višarijh. Svete Maše so ob delavnikih ob 10., 11. in 12. uri, ob nedeljah in praznikih pa še ob 15. uri.

Opis izleta:

Odhod: avtobusna postaja Gornja Radgona ob 4.30, povratek v večernih urah.
Prevoz: avtobus.
Zahtevnost:  zahtevna označena pot (na vrh Kamnitega lovca).
Obvezna oprema: planinski čevlji, zaščitna oblačila, čelada (za vzpon na vrh), hrana iz nahrbtnika, možno tudi v gostiščih na Višarju.

Stroški:  gondola 14 eur, prevoz 25 eur-30 eur (odvisno od števila udeležencev). Osnovnošolci, srednješolci in študentje bodo imeli 50% popusta pri prevozu.

Prijave sprejemamo do 1. 7. 2019 oziroma do napolnitve avtobusa. Informacije in prijave na
tel. številko 051 266 077, Tonček Mlinarič (kličite zvečer).

Opomba:  Obvezna planinska izkaznica s plačano članarino PZS za leto 2019, osebni dokument in evropska kartica zdravstvenega zavarovanja. V primeru slabega vremena se tura odpove ali se določi nov termin.

Mladoletni otroci se lahko izleta udeležijo v spremstvu zakonitega zastopnika!

Vabljeni!

Komentarji