Gradiška tura in Nanos

Objavljeno: 07.05.2022 ob 21:36

Imamo nov termin za turo na Gradiško turo in Nanos. Turo bomo izvedli 14.-15. maja 2022. Tura je primerna za odrasle z nekaj gorniškimi izkušnjami. V okviru ture bo potekala tudi šola varne hoje po zavarovanih planinskih poteh, preizkusili pa se boste lahko tudi v plezanju kratkih in lahkih športnoplezalnih smeri. Vse prijavljene naprošamo, da se v četrtek, 12. 5. 2022, ob 17. uri, oglasite v prostorih PD Gornja Radgona, kjer si lahko izposodite manjkajočo tehnično opremo, predstavljena pa bo tudi osnovna uporaba samovarovalnega sestava.

V soboto se bomo po zavarovani planinski poti povzpeli na Gradiško turo, kjer boste lahko praktično preizkusili hojo s samovarovalnim sestavom.  Tekom ture, boste pridobili informacije, kako se varno podati na zahtevnejše pohode v visokogorje.

Sestopili bomo nazaj do Gradišča pri Vipavi in se z avtomobili zapeljali do Lovske koče Vojkovo na Nanosu. Od tam se bomo povzpeli do Vojkove koče na Nanosu, kjer bomo tudi prenočili (2 uri hoje). Na koči bomo analizirali izkušnje iz poti na Gradiško turo, ter še nadgradili svoje znanje (prikaz izvedbe in gibanje ob vrvni ograji, izdelava popkovine, vozli …).

V nedeljo bomo sestopili in se zapeljali nazaj do Gradišča pri Vipavi. Tam boste imeli možnost, da se preizkusite v športnem plezanju ali pa se boste sprehodili do cerkve Sv. Nikolaja.

Nanos (Wikipedia, Jeancaffou)

Datum: 14.-15. 5. 2022

Kraj in čas odhoda: avtobusna postaja Gornja Radgona, ob 6. uri (osebni avtomobili).

Potrebna oprema: oblačila primerna vremenu, planinski čevlji, malica iz nahrbtnika.

Potrebna tehnična oprema: samovarovalni sestav (plezalni pas, samovarovalni komplet in čelada).

Strošek (prevoz in nočitev) okrog 35 eur.

Prijave do torka, 10. 5. 2022 oziroma do zasedbe prostih mest – število udeležencev je omejeno.

Vsi pohodniki morajo imeti poravnano članarino PZS za leto 2022. V primeru slabega vremena se tura lahko prilagodi oz. odpove.

 

Informacije in prijave: zih1990@gmail.com, 040 345 144 – Matevž Zih

Pohod vodijo vodniki PD Gornja Radgona.

Komentarji