Kalški greben (2224 m)

Objavljeno: 07.06.2022 ob 19:57

Planinsko društvo Gornja Radgona vabi v soboto, 25. 6. 2022, na turo na Kokrsko sedlo (1793 m) ali Kalški greben (2224 m). Kalški greben je 2224 m visok vrh in je s svojo višino tudi najvišji vrh istoimenskega grebena. Vrh se nahaja v osrčju Kamniško Savinjskih Alp. Z vrha je lep razgled proti Julijskim Alpam in vsem najvišjim vrhovom Kamniško Savinjskih Alp. Tura na Kalški greben je primerna za odrasle z gorniškimi izkušnjami. Tura do Cojzove koče na Kokrskem sedlu pa tudi za malo manj izkušene.

Opis poti: S turo bomo pričeli na parkirišču pri kmetiji Suhadolnik. Do Cojzove koče na Kokrskem sedlu bomo hodili okrog tri ure. S sedla bomo nadaljevali našo pot v smeri Kalškega grebena in Krvavca. Na tem mestu bo pot prešla iz lahke označene poti v zelo zahtevno označeno pot. Pot vse do vrha poteka po in ob grebenu, ob vmesnih strmih ter zahtevnih odsekih. Vseskozi so nam v pomoč varovala in številni oprimki.
V dolino se vračamo po isti poti. Ob vračanju v dolino se bomo ustavili v Cojzovi koči, kjer bo možnost okrepčila in daljšega odmora.

Odhod: spodnja avtobusna postaja Gornja Radgona, ob 4.00 uri.
Prevoz: osebni avtomobili.
Povratek: v večernih urah .

Zahtevnost: do Cojzove koče na Kokrskem sedlu vodi delno zahtevna označena pot. Na Kalški greben pa je pot zelo zahtevna. Skupni čas hoje 5 ur oziroma 8 ur. Potrebna je dobra kondicijska pripravljenost.

Oprema: visoki planinski čevlji, čelada, samovarovalni komplet, primerna oblačila, hrana iz nahrbtnika, možno tudi v Cojzovi koči. Potrebno opremo si lahko izposodite v društvu.

Pohod vodijo: vodniki planinskega društva.

Informacije in prijava: Janez Mlinarič, 068 150 624, mlinaric97@gmail.com.

Prijave zbiramo do srede, 22. 6. 2022, oziroma do zasedbe prostih mest – število udeležencev je omejeno.

Stroški prevoza: odrasli člani 15 eur, študentje 10 eur.

Vsi pohodniki morajo imeti poravnano članarino PZS za leto 2022. V primeru slabega vremena se tura lahko prilagodi oz. odpove.

Komentarji