Pohod na Lepenatko – odpovedano

Objavljeno: 08.02.2024 ob 07:02

Pohod na Lepenatko v nedeljo, 11. 2. 2024, je ODPOVEDAN.

Planinsko društvo Gornja Radgona vabi v nedeljo, 11. 2. 2024 na Lepenatko.

Lepenatka je travnat vrh, ki se nahaja južno od 1557 m visokega Rogatca. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico in žig, se nam odpre lep pogled na že omenjeni Rogatec, Golte, Menino planino, Kranjsko reber, ter proti osrednjim Kamniško Savinjskim Alpam, kjer najlepše vidimo Planjavo in Ojstrico (povzeto po hribi.net). Našo pot bomo začeli pri cerkvi v Gornjem Gradu pri Mozirju. Na 1425 m visok vrh se bomo podali po grebenski poti mimo cerkve sv. Lenarta in se na izhodišče vrnili po nekoliko vzhodnejši poti mimo kmetij na Zgornjem in Spodnjem Špehu. Predviden čas hoje 6,5 ur.

Pohod je primeren za otroke od 6. razreda naprej in srednješolce. Pohod je kondicijsko zahteven zaradi predvidenih snežnih razmer.

Odhod: 5.30, spodnja avtobusna postaja v Gornji Radgoni.

Prihod: zvečer okoli 18.00 ure.

Prevoz organizira PD Gornja Radgona.

Stroški: za prevoz znašajo 10 €.

Oprema:  planinska obutev, športna oblačila primerna vremenu, zaščita proti vetru in snegu, hrana in pijača iz nahrbtnika. Ne pozabite na topla oblačila, kapo, rokavice in čaj v termovki. Potrebujete še rezervne čevlje za avtobus in suha oblačila. Obvezna zimska oprema: cepin, dereze, smučarske ali pohodne palice, čelna svetilka (če opreme nimate, sporočite ob prijavi).

Informacije in prijave za osnovnošolce: info@pdradgona.si, 051 266 077 in za srednješolce: beno.bokan@gmail.com; Benjamin Bokan.

Prijave zbiramo do srede, 7. 2. 2024, oziroma do zasedbe prostih mest. Število prijav je omejeno. Prednost imajo kandidati z zimskimi izkušnjami.

V primeru neugodnih vremenskih razmer si pridružujemo pravico do spremembe cilja ali termina. Udeleženci bodo pravočasno obveščeni. Vsi pohodniki morajo imeti urejeno članarino PZS za leto 2024.

Komentarji