Stol, 1673 m (nad Kobaridom)

Objavljeno: 21.04.2024 ob 10:06

Veliko zanimivih destinacij smo že obiskali, le skrajno severozahodnega dela še ne. Vabimo vas, da z nami podoživite, kar nam bodo omogočili razgledi s Kobariškega Stola in ogledi beneške Slovenije.

Opis pohoda

V soboto, 25. 5. 2024, ob 4.30,  se bomo iz Gornje Radgone odpeljali v Breginjski kot. V prelepi idilični vasici, v Breginju, si bomo ogledali staro vaško jedro, ki ohranja beneško slovensko arhitekturno podobo. Muzej na prostem nam razkriva življenje slovenskih Benečanov v kamnitih hišah z lesenimi zunanjimi hodniki, stopnišči in balkoni.

Iz te vasice se bomo podali na 1673 m visoki Stol.. Do vrha bomo hodili okrog 4 ure hoje. Pot je delno zahtevna, od vsakega pohodnika zahteva primerno fizično pripravljenost ali kondicijo.

Vračali se bomo po isti poti.

Zvečer se bomo odpeljali na Drežniške Ravne. Prespali in zajtrkovali bomo pri Lovrizu. Večerjali bomo lahko v gostišču Jelkin hram.

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Soči, se ob njej sprehodili in si ogledali slap Kozjak (vstopnina). Domov se bomo vrnili v poznih popoldanskih urah.

Oprema: pohodniška, vremenu primerna, hrana iz nahrbtnika, topla oblačila (jakna, kapa), priporočljive pohodne palice, dovolj vode, zaščita pred soncem in vetrom.

Stroški: okrog 75 € (prevoz z avtomobilom, nočitev z zajtrkom).

Prijave zbiramo do 10. 5. 2024, na 051 266 077. Pohoda se lahko udeleži osem pohodnikov.

Pohod bosta vodila Anita in Tonček Mlinarič.

Opomba: Vsi pohodniki morajo imeti poravnano članarino PZS 2024. V primeru slabega vremena se tura odpove, oziroma se spremeni potek ture.

Komentarji